2xGull + Bronse i NM/UM mangekamp

2xGULL + BRONSE: Ble beholdningen for våre tre deltagere som tok veien til Sandnes og NM/UM i mangekamp i helgen. Caroline Fleischer ble norsk seniormester i innendørs femkamp. Hedda Hauge vant klasse jenter 16 og Simen Guttormsen fikk bronsemedaljen i gutter 16.

Det var på forhånd knyttet seg mest spenning til Caroline Fleischer som har slitt med en ankel i vinter og konkurrert veldig lite. Det viste seg fort at ankelen skulle volde problemer også i NM. Etter en solid 60 meter hekk på 9,21 fikk hun smerter i foten i høyde og måtte gi seg etter å ha vært høyt over 1,66. I kule ble det 9,25, mens hun måtte hoppe lengde på ”feil” ben. Foran den avsluttende 800 meteren lå Caroline på tredjeplass.

Men Carolines kanskje sterkeste øvelse er 800 meter, hun knakk sine konkurrenter fullstendig med å åpne knallhardt, passerte 200 meter på 28 sekunder. De to foran på listen prøvde delvis å følge, men begge sprakk totalt og Caroline kunne ta turen til toppen av seierspallen.

I jenter 16 år var Hedda Hauge overlegen fra start til mål. Totalt 4 perser av 5 mulige vitner om at treningsgrunnlaget er godt. Spesielt gledet ny personlig rekord i høyde 1,64. I kule var Hedda to meter foran nest beste jente i klassen med 11,69 meter.

Simen Guttormsen har hatt en utrolig utvikling i vinter og mangekampen bekreftet det. G16 klassen er tøff, men Simen satte faktisk personlig rekord i fire av syv øvelser, tangerte pers i en øvelse og var rett bak i de to siste. Ikke uventet imponerte Simen mest i stav, der han tangerte resultatet fra NM i Ulsteinvik. Med 4,30 var det kun vinneren av menn senior, EM-deltager Martin Roe som var høyere (4,40). Simen var med det nesten en meter høyere enn nest beste deltager i klassen sin

Følg oss!

Støtt Ski IL Friidrett